Atelier aan zee

Het begon ermee dat ik na een werkperiode in een pop-up atelier in de Hogerstraat Den Burg weer opnieuw zocht naar een werkruimteatelier. Juni maand: Klifhanger! weer n schuur en een verzamelplaats voor aangespoelde collectie- kunst. 

En bij paal 9! Een strandhuisje samen met Adriaan Krabbendam, dichter bij zee. Wij maakten er een werk- atelier voor een periode van 4 weken van. Samen besloten we er een dynamische draai aan te geven. Adriaan verzamelde steeds woorden uit de 2-wekelijkse Texelse krant en ontwierp er nieuwe woorden mee. Ik legde een verzameling plastic aan, waarmee ik nieuwe duurzame dingen uitvond.  Zo is de Collectie 2014- de Zeejurk- zie foto in Texelse krant daar deels ontstaan.  Jurken gemaakt van aangespoeld plastic van het strand uit zee.

Het idee voor het huren van een strandhuis- atelier bestond al toen ik met een collega schilderes voor een paar weken in de zomer van 2013 buiten zou gaan schilderen. We hebben in die tijd geen strandhuisatelier betrokken met ons werk, omdat het zo'n mooi weer was en we steeds buiten konden werken... Deze samenwerking is hopelijk binnenkort te zien in een gezamenlijke expositie.

2015:

Ik werk in mijn schuur, buiten, achter de dijk, schilder, plein-air. Voor projecten -of collectie -schilderijen, en installaties, houd ik regelmatig een zoektocht naar geschikte, tijdelijke werkruimtes. Licht en leeg, met uitzicht. Zodoende is mijn idee ontstaan zelf een atelier of loods- strand-huis (mobiel) maken. Op interessante plekken kan het atelier dan binnen of buiten staan voor een korte of lange periode.

Geschikt maken voor Crowdfunding en ook voor Sponsors, die een eigen naambordje op het loods-atelier kunnen plaatsen. Kunst en bedrijf kunnen elkaar versterken en samenwerken. Een bouwbedrijf, aannemer timmerman of architect zou bv. zijn naam kunnen verbinden aan zo'n project als dit.

Ik ben begonnen echte strandhuisjes na te maken, eerst in het klein ... ook in opdracht voor liefhebbers. Een echt model van je eigen strandhuis, hoe goed is dat! 

*Voor Crowdfunding geschikt. Voor sponsors- eigen naambordje erop bevestigd

Het mobiele loods-strandhuis atelier wordt in het groot uitgevoerd. Te zien in musea en galerie exposities met thema, titel en inhoud. Catalogus en meer.  Een bescheiden rondreizend atelier, in delen, zelf op- en af te bouwen. Groot genoeg ca. 3m x 3m. Maar klein genoeg, dat het past in mijn schuur. Goed vervoerbaar - zodat het voorziet in mobiele expositie- en presentatie ruimte van mijn werk!